diumenge, 18 de novembre del 2007

Òpera

L'òpera és l'espectacle de les arts escèniques més complert. Com a definició l'òpera és un espectacle a on s'escenifica una història cantada i amb acompanyament orquestral. Pot incloure ballets. La representació, a més a més, està envoltada de grans decorats i una posada en escena molt complicada i elaborada. Com a realitat, l'òpera és tot un esdeveniment social, una escenificació del carrer, un món dins del gran món. De fet, l'òpera és un espectacle que té els seus propis teatres per ser representada. Tan influent ha estat que ha servit de mitjà publicitari per idees polítiques i com a mirall d'una classe social que naixia com a poder al segle XVIII, la burgesia, i necessitava quelcom per afirmar-se i potenicar-se.
Avui, superats els elitismes, l'òpera viu un dels seus millors moments, amb un públic jove que torna a veure els espectacles. Totes les ciutats que tenen vocació de capitalitat mostren amb orgull els seus teatres d'òpera i unes temporades plenes que busquen atreure el màxim públic possible i serveixen de plataforma publicitària per al turisme (l'òpera, una altra vegada, com reclam publicitari)

Per si voleu viatjar per Espanya i aprofitar el temps, us deixo les diferents adreces enllaçades dels teatres i les seves programacions:

Teatro Real, Madrid http://www.teatro-real.com/

Palau de les arts, València http://www.lesarts.com/

Teatro Pérz Galdós, Las Palmas http://teatroperezgaldos.es/

Palacio Euskalduna, Bilbao http://www.abao.org/

Teatro Campoamor, Oviedo http://www.operaoviedo.com/

Teatro de la Maestranza, Sevilla http://www.teatromaestranza.com/