divendres, 4 d’abril del 2008

Foto:http://www.lacomunitat.net/blog.php?user=jordilq

Xesco Boix i Masramon
(Barcelona, Barcelonès 1946 - Malgrat, Maresme 1984)

Músic i cantant català de folk i de cançó infantil. Fill del poeta Josep Maria Boix i Selva, Francesc (Xesco) Boix i Masramon fou un gran comunicador, especialment entre els infants. Influït pels cantants nord-americans, fundà el Grup de Folk (1966), que adaptà temes dels EUA i en creà de nous. Després formà el grup Ara va de bo (1971), que se centra en la cançó infantil, recuperant i creant temes populars catalans. Tres anys després cantà en solitari, però vinculat als grups El Sac i Els Cinc Dits d'una Mà. Gravà discos i cassets (trenta-cinc en total) i publicà deu llibres. Fou amic de Pete Seeger, de qui adaptà moltes peces, i un gran admirador de Woody Guthrie. La seva obra és molt valorada pels educadors i els animadors. (Text: http://ca.wikipedia.org/wiki/Xesco_Boix)

1 comentari:

Montse ha dit...

En Xesco Boix per a mi és molt important. Encara ara canto algunes de les seves cançons i no hi ha curs que no expliqui algun dels seus contes. El llibre "L'arbre generós" va amb mi a tot arreu.
Gràcies, Gabriela, per recordar-lo.
Personalment tinc la imatge guardada en el record quan en Xesco, a l'escola del Camp de la Bota, encantava infants i jo mirava i escoltava, embadalida, quan jo feia pràctiques de mestra en aquell "racó de món".