diumenge, 30 de març de 2008

Tercer Trimestre

Per començar el primer trimestre hem escoltar unes peces musicals d'Albert Guinovart, que ens han atansat al fagot. En concret, les variacions geogràfiques del "Cant dels ocells" per a fagot i piano. Hem escoltat el tema, la variació espanyola, la variació hebrea i la variació hongaresa. (Del disc dels supermúsics dedicat als instruments de vent fusta). Han agradat molt totes les variacions!
Foto: http://blogs.ccrtvi.com/media/476/20071115-guinovart.jpg

Albert Guinovart neix a Barcelona al 1962, és pianista i compositor. Es va formar com a pianista al Conservatori Municipal de Barcelona i posteriorment va prosseguir la seva formació a Londres amb Maria Curcio, de la qui fou assistent. Albert Guinovart és el creador dels musicals ’Mar i Cel’ i de ’Flor de Nit’ per a la companyia Dagoll Dagom. També és el compositor de les sintonies de les sèries de TV3, Televisió de Catalunya, ’Nissaga de Poder’, ’Laberint d’Ombres’ i ’Nissaga, l’herència’.
Foto: http://ca.wikipedia.org/wiki/Fagot

El Fagot és l'instrument més greu de la família del vent-fusta. Molt conegut per l'alumnat de l'escola perquè és un dels protagonistes a "El Pere i el llop", fa la veu de l'avi i, també, a "L'aprenent de bruixot", a on dona vida a l'escombra. Per saber més coses podeu clicar a l'enllaç posant-vos sobre el nom.

1 comentari:

Montse ha dit...

Ahir al palau Sant Jordi es va fer un Concert amb 4000 alumnes de les escoles de música de Catalunya que van interpretar l'obra 'Els quatre elements' d'Albert Guinovart, sota la direcció de Salvador Brotons en motiu del 15è aniversari de l'Associació Catalana d'Escoles de Música.