divendres, 11 de gener de 2008

TXAIKOVSKI, Piotr Illitx (1840-1893)

Foto: Viquipèdia

TXAIKOVSKI, Piotr Illitx (1840-1893)

Durant aquest segon trimestre, a infantil i cicle inicial, a més dels autors que ja estem treballant, coneixerem a P. I. Txaikovski. D’aquest autor hem escollit la suite del ballet del Trencanous. Aquesta no era una obra que agradés al seu creador, però amb el temps ha esdevingut una peça molt coneguda i admirada de tots. És, de fet, una obra que no pot faltar en gairebé cap ciutat europea pels voltants de Nadal.

El Trencanous és un conte de Nadal. Clara, la protagonista, rep com regal un ninot de fusta, un trencanous. Amb el ninot, viatjarà a un país de fantasia, on viuran diferent aventures que queden reflexades en un ballet fantàstic.

De les diferents peces que podríem escollir, és el “Vals de les flors” el que tractarem més extensament. No vol dir que no escoltem i ens divertim amb les altres parts de la suite però, en aquesta ens detindrem una mica més.

El Vals de les flors, és un dels valsos més famosos en la història del gènere. És un bon exemple del compàs ternari i de forma ternària ABA, que podem treballar de manera intuiva amb el més petits i més intensament amb les criatures de segon.


Instrumentalment, ens fixarem en l’arpa i l’oboè . La peça comença amb una introducció lenta a càrrec d’aquest dos instruments, que reconeixerem auditivament i visual. La introducció ens prepara per l’inici dels vals.

1 comentari:

Montse ha dit...

Gabriela, ahir, la gent de segon va gaudir d'allò més escoltant i veient el Vals de les Flors.