dimecres, 8 d’agost del 2007

Mozart

Aquesta va ser la fitxa/resum que van fer les nenes i nens de segon del curs 2005/06 sobre Mozart.
El 27 de gener de 1756 va néixer a la ciutat de Salzburg el que ha estat considerat com el més gran músic de tots els temps: Wolfgang Amadeus Mozart.

Per unir-nos a les celebracions que arreu del món es duen a terme amb motiu de l’any Mozart, un grup de nenes i nens de la classe de segon de cicle inicial, al taller de revista, hem confeccionat un monogràfic sobre l’artista. Aquest és un petit resum de tot el que hem aprés.

La família Mozart era una família de músics. El pare, Leopold, era violinista i compositor reconegut i la mare, Anna Maria, una excel.lent cantant. No es pot sorpendre que els dos fills, la Nannerl i el Wolferl fossin excel.lents músics gairebé des del bressol.

De ben petits, els germans Mozart, van sorprendre Europa amb els seus concerts i les seves habilitats per la música.

En una celebració de Nadal, Wolfgang ,amb cinc anys, va sorprendre a tots amb una composició per a la seva mare. Al sis anys, davant de l’emperador d’Àustria, va ser capaç de tocar el “clave” amb els ulls embenats. Als vuit, va compondre sis sonates per a piano i als dotze, una missa i una òpera.

Llegint la biografia d’en Mozart hem trobat un nen feliç i admirat per tota Europa, amb un pare exigent, una mare dolça i una germana amb qui compartir jocs i aprenentatges.

La seva vida adulta està plena de llums i ombres, nosaltres hem volgut coneixer el nen i ens sembla que ho hem aconseguit. Ara ens agradaria que ens acompanyessiu a navegar per les pàgines que ens reconden que Mozart encara és viu en la seva música .
Llibres per a educació infantil i primària

flauta mágica - Cuento y CD. Susaeta, 2005.
Skala, M.: Strado&Varius o un encuentro con Mozart. Aljibe: Málaga, 2004.


Contes, narracions i poemes al voltant de Mozart
http://www.artsalive.ca/gira/recursos/mozart/carrier.asp (castellà)
Gil, Carmen: Mozart para niños. A: http://www.poemitas.com/mozart.htm (Un poema per a nens sobre Mozart; en castellà)

Pàgines web amb informació sobre la seva vida i alguns jocs:
http://www.edu365.com/primaria/muds/musica/mozart/index.htm
http://www.webpersonal.net/mozart
http://www.mozartproject.org
http://www.mozart2006.net/esp/index.html