diumenge, 12 d’agost del 2007

El carnaval dels animals de Camille de Saint-Saëns

El Carnaval dels animals és una de les peces musicals que estudiarem amb molta atenció aquest any. La intenció és fer-la sencera al cicle superior, i, en major o menor mesura, algunes parts als altres cicles. Aquesta manera de presentar l'obra no és original, la idea original la trobareu, en castellà, al magnífic nos vemos en el blog. Gràcies Marian.

El Carnaval dels animals de Camille Saint Saëns

Una de les peces musicals més treballades a les escoles és El Carnaval dels animals de Saint Saëns. Aquesta, que sembla ser una obra per a nenes i nens, és en realitat una sàtira, una burla musical adreçada als seus amics i a on es divertida parodiant la música d’altres compositors, ja reconeguts. Camille no va consentir que en vida seva es fes pública aquesta obra.

Camille de Saint Saëns va néixer a Paris el 9 d’octubre de 1835 i va quedar orfe de pare molt aviat, als tres mesos del seu naixement. La seva tieta els va ajudar i aviat va aprendre a tocar els piano, essent un infant prodigi. La seva primera composició documentada és del 1839, tenia quatre anys, i es conserva a la Biblioteca nacional de França. Al 1840, Saint Saëns entra al Conservatori per estudiar orgue i composició. A patir d’aquí comença una vida llarga i plena d’èxits, destacant en altres facetes de la ciència i l’art. Va tenir la immensa sort de conèixer als compositors del romanticisme i a molts dels avantguardistes. També va ser dels primers compositors que va escriure música per a cine.

Per saber més Biografia de Saint-Saëns